Meniu
Coş de Cumpărături

Suflet romanesc

Suflet romanesc
-5 %
Suflet romanesc Editura Platytera
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
19,00 Lei
20,00 Lei

    Dan Puric

  • Editură: Platytera
  • Cod: 1000
  • Autor(i): Dan Puric
  • Apariție: 2013
  • ISBN 9789730157031
  • Nr. pagini / Copertă / Format: coperta plastefiata mat | format 13x20
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.


Suflet romanesc

Suflet romanesc

Autor(i): Dan Puric 

Editura: Compania Dan Puric 

Anul aparitiei: 2013 

ISBN: 9789730157031 

Categorii: Eseuri, Beletristica si critica, Ortodoxie, Crestinism, Religie 

Disponibilitate: in stoc

Pret: 19,27 LEI

COMANDĂ

Modalitati de transport: 

• 11,90 lei - prin Cargus 

• 11,90 lei - prin Nemo Express 

• 11,90 lei - prin Posta Romana 

• gratuit de la 200 lei - Cargus

» vezi toate optiunile

Descriere

Cum e noua carte a lui Dan Puric? Este literatură autentică, un mod radical de a spune “Nu!”, confuziei dintre aparenţă şi valoare, dintre idee şi idealuri. Nu există nicio urmă de profetism sau de violenţă, în paginile acestei cărţi, ci o blândeţe caldă, arhaică în modul de adresare şi în compoziţia textelor. 


Cartea este scrisă cu durere şi bucurie, iar o parte dintre motivele cunoscute, şi din scrierile anterioare, sunt reluate în altă notă, una mai gravă, într-un enunţ nou, metaforic. 

Se poate afirma că, scriitura acestei cărţi reprezintă o modalitate de exercitare sinceră a unei misiuni civice. Este ca o mărturisire care se exprimă cu luminozitate, printr-un demers literar susţinut de coordonate clare: a cugeta, a plăsmui, a simţi şi a presimţi devenirea dar, şi criza spirituală şi culturală a neamului românesc. 


Lectura cărţii ne dezvăluie un adevărat scriitor. Autorul apelează, de astă dată, la retorica populară a basmelor, pildelor şi a parabolelor cu o fineţe dialectică extraordinară. Diversitatea formală, de la anecdotă, la eseu, memorat şi legendă, dă cărţii dinamica necesară şi suportul pentru proiectarea tulburătoare a unei “fiziologii” a românului în contemporaneitate, aflat la răscrucea dintre şansă şi catastrofă istorică. 


Spaţiul sufletului românesc este redescoperit în stil picaresc. Călătoria, întâlnirile cu oamenii şi întâmplările simple devin motiv de meditaţie asupra condiţiei românului şi românismului. 


Autorul nu oferă soluţii ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualităţii româneşti. 


Cartea confirmă adevăruri la care nu vrem să ne gândim şi realităţi pe care nu vrem să le acceptăm. 


“Suflet românesc” este, în esenţă, biografia fiinţei româneşti. 

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici