Cod produs:  andreas Editura:  Andreas
Aparitie:  2020
Tip Coperta:  normala
Nr. Pagini:  176
Format:  13 x 20 cm
ISBN 978-606-765-116-4
12,30 Lei 15,00 Lei
Reducere 18%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Pledoarie pentru toleranta si pace - Simona Silvia Badulescu

Având în vedere valentele educative ale literaturii, am realizat aceastã culegere de texte literare si proiecte de lectii, al cãrei scop este inocularea în sufletul elevilor a sentimentului de empatie, care va avea drept rezultat iremediabil constientizarea notiunii si nevoii de tolerantã universalã.

Într-o lume plinã de conflicte interetnice si religioase, un tratat despre tolerantã nu poate începe decât cu un discurs împotriva fanatismului, ale cãrui victime suntem cu totii fãrã sã ne dãm seama.

Multe dintre fragmentele literare prezentate în al doilea capitol urmãresc dezvoltarea empatiei, care nu se poate realiza decât pornind de la a ne strãdui sã nu ne judecãm aproapele.

Capitolul al treilea are ca scop scãderea gradului de vulnerabilitate a copiilor în fata aparentelor înfãtisate de lumea din jur, deoarece, odatã cu toleranta, trebuie formatã vigi­lenta.

În continuare, lucrarea prezintã alte aspecte, care stau în calea tolerantei: orgoliul, rasismul, nationalismul, fanatismul religios, pentru a se încheia cu texte care blameazã rãzboiul.

Întreaga lucrare are o pronuntatã notã religioasã, aproape fiecare proiect de lectie începând cu un verset biblic interpretat din punct de vedere literar si cinematografic. Textele pot fi studiate atât la gimnaziu, cât si la liceu.


Din cuprinsul lucrarii:


1. DESPRE FANATISM;

2. DEZVOLTAREA EMPATIEI DESPRE JUDECATA APROAPELUI;

3. DESPRE OM SI APARENTELE SALE;

4. DESPRE ORGOLIU;

5. TOLERANTA RASIALÃ;

6. TOLERANTA NATIONALÃ;

7. TOLERANTA FATÃ DE BOALÃ, BÃTRÂNETE, HANDICAP...;

8. TOLERANTA RELIGIOASÃ;

9. EDUCATIA PENTRU PACE;

10. ABSURDITATEA RÃZBOIULUI.