Meniu
Coş de Cumpărături

Ultimul mohican - James Fenimore Cooper

Ultimul mohican - James Fenimore Cooper
Ultimul mohican - James Fenimore Cooper
Ultimul mohican - James Fenimore Cooper
-35 %
Ultimul mohican - James Fenimore Cooper Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
15,00 Lei
23,00 Lei

    James Fenimore Cooper

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): James Fenimore Cooper
  • Apariție: 2022
  • Colecție: Clasici ai literaturii universale
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 416
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

James Fenimore Cooper (15 septembrie 1789 – 14 septembrie 1851) a fost un scriitor american, ale cãrui romane istorice, având ca personaje colonisti si indigeni din secolul al XVII-lea pânã în secolul al XIX-lea,  i-au adus faimã si avere. 

De-a lungul carierei sale, a publicat numeroase lucrãri sociale, politice si istorice de fictiune si non-fictiune, cu scopul de a contracara prejudecãtile europene si de a cultiva o culturã americanã originalã. Printre lucrãrile sale cele mai cunoscute se numãrã romanul „Ultimul mohican“ („The Last of the Mohicans“ – 1826), adesea considerat capodopera sa.

Actiunea este plasatã în 1757, în timpul rãzboiului francez si indian (teatrul nord-american al rãzboiului de sapte ani), când Franta si Marea Britanie s-au luptat pentru controlul Americii de Nord. În timpul derulãrii acestui rãzboi, atât francezii, cât si britanicii au folosit nativi americani aliati, dar francezii erau deosebit de vulnerabili, deoarece erau depãsiþi numeric, în zonele de frontierã de nord-est, de cãtre britanici. Mai exact, evenimentele romanului sunt plasate înainte, în timpul si dupã asediul Fort William Henry.

De la publicarea sa, romanul „Ultimul mohican“ a fost considerat unul dintre cele mai populare din literatura americanã. A fost adaptat de mai multe ori, în multe limbi, pentru filme, ecranizãri  TV si  desene animate.


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici