Cod produs:  1000
Autor(i):  John Steinbeck
Editura:  ART
Aparitie:  2013
Tip Coperta:  plastefiata lucios; cartonata
Nr. Pagini:  192
Format:  13x20 cm
ISBN 978-973-124-769-4
11,00 Lei 14,90 Lei
Reducere 26%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Scurta domnie a lui Pepin al IV-lea

„Biblioteca pentru Toti” initiaza prima serie de literatura universala dedicata scriitorilor laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura. Colectia „Nobel” cuprinde selectia celor mai reprezentative opere ale lor.


„Vechea misiune a scriitorului nu s-a schimbat. El are datoria de a expune numeroasele si dureroasele noastre vinovatii si esecuri, de a scoate la lumina visurile noastre, intunecate si periculoase, in scopul progresului.
[...] un scriitor care nu crede cu pasiune in perfectibilitatea fiintei umane nu are nici devotament, nici un loc aparte pentru el in literatura. Omul insusi a devenit marea noastra sansa si unica noastra speranta."
John Steinbeck, la decernarea Premiului Nobel, 1962

„In Scurta domnie... nu e loc pentru patetism, personaje sumbre, marginali persecutati si destine facute franjuri. Steinbeck insusi isi numeste miniromanul «o scorneala», parca pentru a da de stire ca o lume unde fiecare se ia foarte in serios are mai multe probleme decat crede. Iar scorneala are o arhitectura simpla si duce spre un gand a carui valabilitate are o arhitectura simpla si duce spre un gand a carui valabilitate poate fi testata pretutindeni si oricand: sotronul politic este unul dintre cele mai vii spectacole ale ridicolului."
Radu Paraschivescu