Cod produs:  31342
Autor(i):  Jonathan Swift
Editura:  Andreas
Colectie:  Piticul cu povesti
Aparitie:  2017
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  272
Format:  13x20 cm
ISBN 978-606-765-026-6
9,84 Lei 12,00 Lei
Reducere 18%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Calatoriile lui Gulliver - Jonathan Swift (editie completa)

Celebra poveste "Calatoriile lui Gulliver" de Jonathan Swift, acum si la Editura Andreas.

Ilustratii liniare de arta.


Contine:

Partea intai - Gulliver in Tara Piticilor

Partea a doua - Gulliver in Tara Uriasilor

Partea a treia - In Laputa, Balinbarb, Glub-Dub-Drib, Luggnagg si Japonia

Partea a patra - In Tara Cailor Vorbitori


"Calatoriile lui Gulliver" (1735), cu titlul complet "Calatorii în mai multe tari îndepartate ale lumii" (Travels into Several Remote Nations of the World), sub semnatura medicului de corabie imaginar Lemuel Gulliver, este un roman fantezist în patru parti, aspra satira la adresa societatii engleze din acel timp. În aceasta opera sunt descrise aventurile naivului Gulliver (în engleza: gullible = credul) în timpul calatoriilor în tara piticilor "Lilliput", în tara uriasilor "Brobdingnag", precum si pe insula zburatoare "Laputa", ai carei locuitori, interesati numai de probleme stiintifice, au pierdut complet simtul realitatii. Cartea a patra - în fine - îl conduce pe erou în tara cailor "Houyhnhnms", fiinte întelepte si cu mult bun simt, spre deosebire de "Yahoo", un fel de oameni-maimuta, fiinte brutale si arierate mintal.


In aceasta opera, Swift satirizeaza vanitatea si ipocrizia contemporanilor sai, sistemul judiciar, mecanismele puterii si tendintele razboinice, cum le cunoscuse în societatea si în special în viata politica engleza. Asa, de exemplu, vistiernicul din Lilliput este o prefigurare caricaturizata a politicianului Robert Walpole. În ultimele doua carti este ridiculizat pozitivismul, în plina dezvoltare în timpul secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea.


Editorul cartii originale a publicat prima editie în 1726 cu numeroase modificari aduse textului original, temându-se ca anumiti cititori ar fi fost ofensati de unele pasaje ale povestirii. O versiune integrala apare în anul 1735. Opera este pe nedrept considerata de unii, chiar si în zilele noastre, drept "literatura pentru copii", în realitate este vorba de una din cele mai semnificative creatii ale literaturii engleze din perioada de început a iluminismului european.


Jonathan "Isaac Bickerstaff" Swift a trait in perioada: 30.11.1667 – 19.10.1745 la Dublin, Irlanda.