Cod produs:  andreas
Autor(i):  Mihai Anutei
Editura:  Andreas
Aparitie:  2021
Tip Coperta:  cartonata lucios
Nr. Pagini:  1620
Format:  17x24 cm
978-606-765-107-2
126,00 Lei 180,00 Lei
Reducere 30%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

Dictionar roman - german - Mihai Anutei

Ediția noua a celebrului dictionar-complet de Mihai Anutei este aici!

Cu 1620 de pagini, reprezintă un fenomen editorial si umple un loc in piața de carte românească, căreia ii lipsea un astfel de dictionar.

Fie ca este in scopuri personale, științifice sau documentare, dicționarul intruneste cele mai exigente cerinte 'lingvistice'.

Un „Dictionar român-german“ de volumul si structura celui de fatã satisface o veche cerintã lexicograficã.

Cele aproximativ 60.000 de cuvinte-titlu românesti si corespondentele lor în limba germanã evidentiazã limbajul colocvial, social-politic, economic, tehnico-stiintific, cultural-artistic si sportiv folosit curent în activitãti profesionale, contacte, relatii, actiuni si împrejurãri cotidiene. Sunt incluse si cuvinte regionale, învechite sau arhaice, care se întâlnesc în lectura operelor clasice ale celor douã literaturi.

Pentru a indica integral structurile morfologice flexionare, la începutul dic­tionarului este prezentatã o sintezã functionalã a paradigmelor de declinare si conjugare în limba românã, în care fiecare cuvînt-titlu îsi gãseste practic modelul de flexiune proprie.

Dictionarul prezintã vocabularul modern si contemporan al celor douã limbi, românã si germanã, în locutiuni, sintagme, proverbe, zicãtori, maxime si expresii idiomatice care acoperã o largã gamã stilisticã (limbaj literar, elevat, familiar, popular, regional, argotic, livresc etc.), realizînd astfel o strînsã legãturã între sintaxã si semanticã.

Întelegerea exactã a sensurilor cuvîntului-titlu si alegerea celui cãutat este înlesnitã prin prezentarea unor sinonime românesti, iar traducerea în limba germanã prezintã, de regulã, mai multe variante stilistice si particularitãti ling­vistice specifice spatiilor de limbã germanã care cuprind Austria si Elvetia.

Prin bogãtia stratificãrii si a variantelor stilistice, a constructiilor frazeologice si a expresiilor idiomatice, dictionarul este, în primul rînd, un ghid util tradu­cã­torilor, dar, în acelasi timp, si un mijloc auxiliar important pentru realizarea unui învãtãmînt modern de limbi strãine.

Mihai Anutei