Meniu
Coş de Cumpărături

Tipic bisericesc - Anton Pann

Tipic bisericesc - Anton Pann
-20 %
Tipic bisericesc - Anton Pann Editura Andreas
Disponibilitate: Produs Indisponibil
56,00 Lei
70,00 Lei

    ingrijita de Pr. Ion Andrei Tarlescu

  • Editură: Andreas
  • Cod: 1784
  • Autor(i): Anton Pann
  • Apariție: 2010
  • ISBN 978-606-8271-04-0
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 432 pag. (coperta plastefiata mat; cartonata | format 13x20 )
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Tipicul bisericesc alcatuit de Anton Pann si publicat în tipografia lui de la Bucuresti este o carte de referinta pentru liturgica Bisericii din acea perioada. Anton Pann, stiut ca un bun cunoscator al slujbelor bisericesti, al muzicii psaltice bisericesti, al vietii liturgice, al datinilor si obiceiurilor românilor, a fost probabil rugat de Mitropolitul Nifon sa alcatuiasca un tipic bisericesc, sa puna, asadar, lucrurile în ordine pentru totdeauna, încât citetii sa stie când, cum si ce sa cânte la strana, dar nu numai acestea. 

Tipicul nostru are foarte multe informatii si traduceri din limba greaca si cea slavona, fara a omite si cartile liturgice deja tiparite în Tara Româneasca prin manastiri, cum ar fi si Manastirea Neamtului. Anton Pann, probabil ca avându-i lânga el pe renumitii Dionisie Fotino si altii, pribegind si intrând în bibliotecile manastirilor si luând legatura cu Patriarhia de Constantinopol, a reusit sa adune destul de multa informatie legata de cultul liturgic si de traditiile bizantine, a caror flacara înca mai ardea pe atunci, chiar daca mocnit.

Nu sunt de neglijat notele de subsol, în care descoperim date si informatii legate de serviciul divin oi multe alte îndrumari pentru citeti, diaconi, paraclisieri si chiar preoti.

Cartea contine si solfegii de muzica psaltica româneasca din secolele XVIII-XIX, date acum la tipar pentru prima data de Pr. Ion Andrei Târlescu

Etichete:Tipic, bisericesc, Anton, Pann, Tipic bisericesc - Anton Pann, editura Andreas, Andreas, Beletristica, pret, 1000, isbn 1000, Tipic, bisericesc, Anton, Pann, Tipic bisericesc - Anton Pann, cartea Tipic, bisericesc, Anton, Pann, Tipic bisericesc - Anton Pann, Tipic, bisericesc, Anton, Pann, Tipic bisericesc - Anton Pann pret, Tipicul bisericesc alcatuit de Anton Pann si publicat în tipografia lui de la Bucuresti este o carte de referinta pentru liturgica Bisericii din acea perioada. Anton Pann, stiut ca un bun cunoscator al slujbelor bisericesti, al muzicii psaltice bisericesti, al vietii liturgice, al datinilor si obiceiurilor românilor, a fost probabil rugat de Mitropolitul Nifon sa alcatuiasca un tipic bisericesc, sa puna, asadar, lucrurile în ordine pentru totdeauna, încât citetii sa stie când, cum si ce sa cânte la strana, dar nu numai acestea. Tipicul nostru are foarte multe informatii si traduceri din limba greaca si cea slavona, fara a omite si cartile liturgice deja tiparite în Tara Româneasca prin manastiri, cum ar fi si Manastirea Neamtului. Anton Pann, probabil ca avându-i lânga el pe renumitii Dionisie Fotino si altii, pribegind si intrând în bibliotecile manastirilor si luând legatura cu Patriarhia de Constantinopol, a reusit sa adune destul de multa informatie legata de cultul liturgic si de traditiile bizantine, a caror flacara înca mai ardea pe atunci, chiar daca mocnit.Nu sunt de neglijat notele de subsol, în care descoperim date si informatii legate de serviciul divin oi multe alte îndrumari pentru citeti, diaconi, paraclisieri si chiar preoti.
Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici