Meniu
Coş de Cumpărături

Hotul de carti - Markus Zusak

Hotul de carti - Markus Zusak
-9 %
Hotul de carti - Markus Zusak Editura RAO
Disponibilitate: La comanda
39,00 Lei
43,00 Lei

    Hotul de carti - Markus Zusak

  • Editură: RAO
  • Cod: afca
  • Autor(i): Markus Zusak
  • Apariție: 2011
  • ISBN 9786066090865
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 440 pag. (coperta plastefiata lucios)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Editura RAO are placerea sa aduca in atentia publicului roman un roman de exceptie: Hotul de carti al scriitorului australian Markus Zusak. Publicata pentru prima data in 2006, Hotul de carti a primit numeroase premii si a fost in topul New York Time Bestseller List timp de 230 de saptamani.


Premii Hotul de carti


2006 Commonwealth Writers Prize for Best Book (South East Asia & South Pacific)

2006 Horn Book Fanfare

2006 Kirkus Reviews Editor Choice Award

2006 School Library Journal Best Book of the Year

2006 Publishers Weekly Best Children Book of the Year

2006 Booklist ChildrenEditors' Choice

2007 Book Sense Book of the Year

2009 Pacific Northwest Young Readers Choice Master List


Este anul 1939, Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea.

Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului München. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar – Kommunist –, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. in curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. 


Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.Australian de origine, Markus Zusak a crescut ascultand povesti despre Germania nazista, despre bombardarea orasului München si despre evreii care erau manati spre lagare prin micul oras natal al mamei lui.


A stiut dintotdeauna ce poveste voia sa astearna pe hartie.


"Am in minte aceste imagini cu baieti marsaluind impecabil si salutand cu Heil Hitler si ideea ca toata lumea in Germania gandea la fel. Dar mai existau copii rebeli care nu respectau regulile si oameni care ii ascundeau pe evrei si pe alti oameni in casele lor. Asadar, Germania nazista avea si o alta latura" declara Zusak intr-un interviu publicat in The Sydney Morning Herald.


Aprecieri Hotul de carti


"Te pune pe ganduri, este o proza triumfatoare si tragica in acelasi timp, iti taie rasuflarea" The Guardian


"Superba si deosebit de ambitioasa. Este genul de carte care iti poate schimba viata, e credibila si plina de speranta" The New York Times


"O poveste care te marcheaza si te cucereste" The Miami Herald

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici