Meniu
Coş de Cumpărături

Hemingway si cu mine - Paula McLain

Hemingway si cu mine - Paula McLain
-10 %
Hemingway si cu mine - Paula McLain Editura Humanitas
Disponibilitate: La comanda
38,00 Lei
42,00 Lei

    Hemingway si cu mine - Paula McLain

  • Editură: Humanitas
  • Cod: afca
  • Autor(i): Paula McLain
  • Apariție: 2019
  • Colecție: Raftul Denisei
  • ISBN 978-606-7794-78-6
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 408 pag. (coperta normala | format 13 x 20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

• Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura


Bestseller New York Times - Aleasa drept una dintre cele mai bune carti ale anului 2018 de catre publicatiile The Washington Post, USA Today, The Boston Globe, Publishers Weekly, Bloomberg, Real Simple, Glamour si de catre New York Public Library


Marturisindu-se atrasa irezistibil de povestile femeilor curajoase si originale, care isi croiesc singure drumul in viata si isi controleaza destinul, Paula McLain, autoarea bestsellerului Sotia din Paris, ii dedica acest nou roman, o emotionanta reconstituire fictionala a iubirii dintre Ernest Hemingway si celebra corespondenta de razboi si scrii¬toare Martha Gellhorn, uneia dintre cele mai interesante figuri din peisajul jurnalistic si literar american al secolului XX.


Traducere si note de Veronica D. Niculescu


Fragment din cartea "Hemingway si cu mine" de Paula McLain:


"Cand el i-a zambit, ochii caprui i-au stralucit calduros si o gropita i s-a alungit pe obrazul stang.

- Eu m-am nascut in Vestul Mijlociu, i-a zis mamei. Langa Chicago. De la distanta mereu mi se pare mai frumos – si locul, si oamenii. 


Alfred tacuse, dar s-a ridicat brusc si a dat mana. Ne-am prezentat cu totii. Eram mandra de el si de mama ca n-au tresarit si nu s-au aratat coplesiti cand ne-a zis cine e. Toata tara stia cine este Hemingway, precum si mare parte din lume. Dar aici, in orasul lui, era evident ca-i placea sa fie luat drept un om oarecare. Iti dadeai seama si numai dupa tricou.

- Permiteti-mi sa va arat locurile, cat sunteti pe-aici, ne-a zis privind-o tot timpul tinta pe mama.

Ea inca era o femeie foarte frumoasa. Se tinea bine, cum se zice, si avea un par argintiu minunat, ochi albastri senini, o gura perfecta si absolut nici un strop de vanitate. Exceptand momentul pierderii noastre recente, de acasa, mereu mi se paruse ca este cea mai multumita si bine adaptata persoana din cate cunoscusem vreodata. Norocul o vizita adesea, ca acum. Si a fost aproape ca si cum o ruleta incepuse sa se roteasca in clipa in care ne suiseram in autobuz sau chiar mai devreme, bila neagra de marmura tasnind direct aici cu un clic castigator, fara efort si inevitabil. 

Un tur privat al Key West, cu Ernest Hemingway? Desigur. Bineinteles. Nu ne deranjeaza deloc.

 

In Ford Coupe-ul negru al lui Hemingway, am facut o bucla larga imprejurul insulei, incepand din cel mai sudic punct, unde era un butoi vopsit in rosu si alb, ca un stalp al frizeruluil."

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici