Meniu
Coş de Cumpărături

RILA-IEPURILA AVIATOR - Mos Nae (Nicolae Batzaria)

RILA-IEPURILA AVIATOR - Mos Nae (Nicolae Batzaria)
RILA-IEPURILA AVIATOR - Mos Nae (Nicolae Batzaria)
RILA-IEPURILA AVIATOR - Mos Nae (Nicolae Batzaria)
-14 %
RILA-IEPURILA AVIATOR - Mos Nae (Nicolae Batzaria) Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
9,50 Lei
11,00 Lei

    RILA-IEPURILA AVIATOR - Mos Nae (Nicolae Batzaria)

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): Mos Nae (Nicolae Batzaria)
  • Apariție: 2023
  • Colecție: Piticul cu povessti
  • Nr. pagini / Copertă / Format: Format finit: 13x20 cm; Seria Piticul cu povesti nr. 80, nr. Pag. 112
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

O carte plina de savoare cu personaje delicioase in care puteti afla prin ce intamplari a trecut iepurasul Rila-Iepurila in calatoria sa la Iepurestii-de-Sus, la aleasa inimii sale Bumbacina, fermecatoarea iepuroaica, tanara fata a primarului Iepurovici si a doamnei Iepurovici, care a luat premiul intai si a fost aleasa Miss Iepuresti.

Aici, veti afla de ce vrea Rila-Iepurila sa se insoare, cum a scapat de la moarte, cum a ajuns in Tara iepurilor care fac oua de Pasti, in ce mod a cunoscut-o pe femeia cu baloane, cum a ajuns… aviator fara voie, cum este scapat de un aeroplan, prin ce evenimente trece in marele oras Iepurestii-de-Sus si cum ajunge sa o cunoasca pe domnisoara Bumbacina. Evident, dupa ce ati citit paginile acestei carti, veti afla daca a reusit sau nu Rila-Iepurila sa se casatoreasca cu iubita sa domnisoara Bumbacina si cum este viata lor acum.

***

Mos Nae (Nicolae Batzaria) s-a nascut la 20 noiembrie 1874, în Krusovo, Macedonia. Tatal sau, Constantin Batzaria, era un agricultor si negustor înstarit. A urmat primele clase în satul natal, cu un învatator adus din România. A  mers apoi la liceul românesc din Bitolia, pe care l-a absolvit în 1891. În perioada 1891-1892 este inclus în rândul cadrelor didactice. Continua studiile la Bucuresti, unde frecventeaza cursuri la Litere si la Drept. Cu sprijinul Partidului junilor turci, este numit senator  în 1908, iar din 1912, ministru al  lucrarilor publice. În 1922, este ales senator, reprezentând Partidul poporului. Intrând în rândurile Partidului liberal, devine deputat de Ilfov si mai apoi prefect al judetului Timis-Torontal. Înca din 1920, în paralel cu activitatea politica, se dedica si gazetariei, fiind redactor si director  la numeroase ziare si reviste (Desteptarea – primul ziar în limba româna, Dimineata copiilor etc.). Ca publicist pentru copii, este cunoscut sub numele de Mos Nae, creatorul faimosului Haplea. Datorita activitatii sale politice, este exclus din rândul ziristilor si i se interzice sa mai publice. Este arestat si se stinge din viata  în 1952, la 28 ianuarie, în lagarul de la Ghencea. Dintre scrierile mai importante, mentionam: „Paravulii” (1901), „Din lumea Islamului”, „Sarmana Leila” (1922), „Haplea” (1926), „Haplea la scoala” (1931), „Haplea în strainatate” (1932), „Tir si Libisir” (1933) etc.

 

Format finit: 13x20 cm; Seria Piticul cu povesti nr. 80, nr. Pag. 112

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici