Cod produs:  31129
Autor(i):  Mark Twain
Editura:  Andreas
Colectie:  Moby Dick
Aparitie:  2015
Tip Coperta:  plastefiata lucios
Nr. Pagini:  128
Format:  13x20 cm
ISBN 978-606-8271-55-2
7,38 Lei 9,00 Lei
Reducere 18%
 La comanda
    Distribuie pe Facebook  

Faimoasa broasca saltareata din Tinutul Calaveras - Mark Twain

Din cuprins: 


Faimoasa broasca saltareata din Tinutul Calaveras

Fragmente din jurnalul lui Adam

Jurnalul Evei

Povestea baietelului cel rau

O fabula

Familia McWilliams si anghina difterica

Furtul elefantului alb


Faimoasa broască săltăreață din ținutul Calaveras este o nuvelă în care Mark Twain ne spune povestea amuzantă a unui parior înrăit, pe nume Leonidas W. Smiley.


Un om pentru care pariul era a doua natură: paria pe orice. La un moment dat, avea un câine căruia îi pusese nume de om, Andrew Jackson, și pe care paria în luptele cu alți câini.


Într-o zi, câinele a pierdut o luptă și s-a rănit, stăpânul fiind nevoit să renunțe la el. Însă nu a renunțat și la obiceiul de a paria. Astfel, câinele a fost înlocuit de o broască, botezată tot „omenește”: Daniel.


Acum, Leonidas W. Smiley susținea că nici o altă broască din ținutul Calaveras nu putea să sară mai departe decât Daniel. El face un asemenea pariu cu un trecător, însă acesta din urmă l-a sabotat. Astfel, pe când Leonidas s-a dus să caute o broască în mlaștină pentru „competiție”, trecătorul i-a umflat gura cu alice lui Daniel. După ce Leonidas s-a întors cu broasca și a început întrecerea, Daniel nu s-a putut urni din loc din cauza greutății.


Leonidas a pierdut pariul, dar după ce trecătorul a plecat, și-a dat seama de tertipul acestuia, găsind alicele în gura lui Daniel.


Nuvela lui Mark Twain este o lectură amuzantă și relaxantă, ce poate fi parcursă după o zi obositoare.


Din colectia Moby Dick:

- Jules Verne