Meniu
Coş de Cumpărături

LASSIE - se intoarce acasa - Eric Knight

LASSIE - se intoarce acasa - Eric Knight
LASSIE - se intoarce acasa - Eric Knight
-19 %
LASSIE - se intoarce acasa - Eric Knight Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
13,00 Lei
16,00 Lei

    Eric Knight

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): Eric Knight
  • Apariție: 2022
  • Colecție: Piticul cu povesti
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 192 pag. (coperta normala | format 13 x 20)
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Eric Mowbray Knight (10 aprilie 1897 - 15 ianuarie 1943) a fost un romancier si scenarist englez, cunoscut mai ales pentru romanul sau Lassie Come-Home (Lassie se întoarce acasa), aparut în 1940, al carui personaj principal este un câine collie, ce poarta numele de Lassie.


Romanul prezinta dezvoltarea unei nuvele, pe care Knight o publicase cu doi ani în urma, în The Saturday Evening Post. Ecranizarea ulterioara a romanului a facut ca Lassie sa devina un personaj memorabil, iubit în întrea­ga lume.


 


Lassie este collie-ul lui Joe si tovarasul sau apropiat. Dar când tatal lui Joe îsi pierde slujba, Lassie trebuia vânduta. De trei ori ea a scapat de noul stapân si de trei ori s-a întors acasa la Joe, pâna când, în cele din urma, ea fost dusa în cea mai îndepartata zona a Scotiei, ceea ce era o calatorie prea lunga pentru ca un câine, oricare ar fi fost el,  s-o faca singur... Dar Lassie nu era orice câine.


Bazat pe amintirile din copilarie ale autorului șsi plin de aven­turaă șsi suspans, Lassie se întoarce acasa – cel mai iubit roman al lui Eric Knight si un uriasș best-seller, adaptat celebru într-un film de la Hollywood din 1943 – este clasic, atemporal șsi una dintre cele mai frumoase povesti despre câini scrisa  vreodata.


 


* * *


 


Eric Mowbray Knight (10 aprilie 1897 - 15 ianuarie 1943) a fost un romancier si scenarist englez, cunoscut mai ales pentru romanul sau Lassie come home (Lassie se întoarce acasa), roman aparut în anul 1940, al carui personaj principal este un câine collie, ce poarta numele de Lassie.


Nascut în Menston, West Yorkshire, Anglia, Knight a fost cel mai tânar dintre cei trei fii ai lui Marion Hilda (nascuta Creasser) si Frederic Harrison Knight, ambii quakeri. Tatal sau era un negustor de diamante bogat care, pe când Eric avea doar doi ani, a fost ucis în razboi. Mama sa s-a mutat apoi la Sankt Petersburg, Rusia, pentru a lucra ca guvernanta pentru familia imperiala. În anul 1912, familia sa s-a stabilit în Statele Unite, iar peste câtiva ani cei doi frati ai lui Knight aveau sa-si piarda viata în Primul Razboi Mondial.


Knight a avut o cariera variata, incluzând serviciul în infan­teria usoara canadiana a printesei Patricia, în timpul Primului Razboi Mondial, apoi a fost capitan al artileriei de câmp în armata americana, pâna în anul 1926. A fost casatorit de doua ori, mai întâi cu Dorothy Caroline Noyes Hall, cu care a avut trei fiice, si apoi cu Jere Brylawski.


Primul roman al lui Knight a fost Invitation to life (Greenberg, 1934). Al doilea a fost Song on Your Bugles (1936), un roman despre clasa muncitoare din Anglia de Nord. Sub pseudonimul de Richard Hallas, Knight a scris romanul de gen hardboiled You Play the Black and the Red Comes Up (1938). This Above All (Mai presus de toate), romanul sau publicat în anul 1941, este considerat unul dintre romanele semnificative ale celui de-al Doilea Razboi mondial. Cartea a avut parte si de o minunata ecranizare, cu Tyrone Power si Joan Fontaine în rolurile principale, sub regia lui Frank Capra.


Romanul Lassie come home, aparut în anul 1940, reprezinta dezvoltarea unei nuvele pe care Knight o publicase cu doi ani în urma, în The Saturday Evening Post. Ecranizarea ulterioara a romanului a facut ca Lassie sa devina un personaj memorabil, iubit în întreaga lume.


Una dintre ultimele carti ale lui Knight a fost Sam Small Flies Again, republicata ca The Flying Yorkshireman (1948).


În data de 15.01.1943, când era maior în armata Statelor Unite – Servicii Speciale, Knight a fost ucis într-un accident aerian, în timp ce se afla într-un Douglas C-54 (avion de transport mediu-greu din SUA), în Guiana Olandeza (acum Surinam), în America de Sud.


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici