Meniu
Coş de Cumpărături

Comedianta - Wladyslaw Reymont (coperta cartonata)

Comedianta - Wladyslaw Reymont (coperta cartonata)
-13 %
Comedianta - Wladyslaw Reymont (coperta cartonata) Editura Corint
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
27,00 Lei
31,00 Lei

    Wladyslaw Reymont

  • Editură: Corint
  • Cod: corint-12057
  • Autor(i): Wladyslaw Reymont
  • Apariție: 2007
  • Colecție: Leda clasic
  • ISBN: 973-7786-10-6
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 756 pag. (coperta 13x20 | format 13x20 )
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Printre creatiile in care Reymont abordeaza problematica intelectualului nonconformist, dilogia Comedianta-Framantari ocupa locul central, inscriindu-se intr-o directie tematica foarte populara la raspantia secolelor XIX si XX. Conceput in conventia personajului-calauza - aproape intreaga naratiune este filtrata prin individualitatea eroinei principale -, acest kunstlerroman prefigureaza romanul modern polonez prin implicatiile autotematice ale relatarii si insertiile de teatru in teatru. [...] La baza Comediantei se afla povestirea Hankai, o actrita care isi dorea alta viata, pe care romancierul o cunoscuse pe cand juca el insusi intr-o trupa de actori provinciali. Janka Orsowska, eroina de prim-plan care transfigureaza numeroase momente si trairi ale autorului, marcheaza o treapta superioara a impotrivirii intelectualului.

Reymont este un neintrecut pictor al naturii. Avem in fata adevarate spectacole campestre, care se consuma fastuos in aer liber, pe scene colosale si cu participarea intregului univers. [...] Autorul nu povesteste, ci cu o competenta demiurgica regizeaza intr-un amfiteatru de proportii gigantice niste reprezentatii de gala, care se realizeaza pe toate portativele sensibilitatii omenesti.

Stan Velea

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici