Cod produs:  andreas
Autor(i):  Gheorghe Matei
Editura:  Andreas
Aparitie:  2022
Tip Coperta:  normala
Nr. Pagini:  128
Format:  12x17 cm
9,10 Lei 14,00 Lei
Reducere 35%
 In limita stocului disponibil
    Distribuie pe Facebook  

GEOGRAFIE. VADEMECUM PENTRU MINIMUM NOTA 6.

Examenul de Bacalaureat reprezint un moment important în procesul desavârsirii educationale si profesionale a fiecarui elev / adolescent, încheind o etapa de mari acumulari de cunostinte stiintifice.

Geografia studiata de catre elevii din clasele terminale ale ciclului liceal, Europa-România-Uniunea Europeana. Probleme fundamentale, este prezenta la examenul de bacalaureat printr-o proba scrisa, compusa din trei subiecte, câte unul pentru fiecare componenta din titlul disciplinei, prin rezolvarea carora elevii trebuie sa demonstreze ca au dobândit competentele prevazute în programa scolara în vigoare si în programa de examen.

Geografie – vademecum pentru minimum nota 6 îsi propune sa raspunda „problemelor fundamentale” cu care se confrunta lumea de azi, România în special, în cadrul continentului din care face parte: Europa, si în cadrul uniunii politice si economice formata din 27 de state membre: Uniunea Europeana.

Care sunt particularitatile acestui vademecum?

·  abordarea liniara, inedita, a continuturilor, care urmaresc îndeaproape structura subiectelor probei de examen;

·  esentializarea continuturilor sub forma unor harti si tabele sinoptice;

·  memorarea vizuala (si logica) a informatiilor din harti (statele si orasele-capitala din Europa, râuri si orase din România) si tabele;

·  rezolvarea facila a comparatiilor de clima (între doua state europene) si de relief (între doua unitati / subunitati de relief din tara noastra) într-un mod inedit si eficient;

·  prezenta la finalul lucrarii a câtorva exemple pentru rezolvarea unor calcule din Subiectul al III-lea, a unor itémi grupati sub denumirea de „Exercitii” si a doua teste de antrenament pentru validarea demersului teoretic (si practic) propus aici.

Lucrarea de fata „Geografie – vademecum pentru minimum nota 6” completeaza pachetul educational compus din „Geografie – ghid de pregatire pentru bacalaureat” si „Geografie – caiet cu fise de lucru si teste pentru bacalaureat”, aparute în 2020, asigurând tuturor elevilor o pregatire completa la Geografie pentru obtinerea unui punctaj cât mai mare.